050 - 851 30 83 info@karibudivers.nl
Home » Duikopleiding: Go pro » Padi Instructeursopleiding (IDC)

Padi Instructeursopleiding (IDC)

Go Pro

PADI

Duikprofessional

De duikopleiding Padi Instructeursopleiding (IDC) bij Karibu Divers in Zuidlaren

Als je van het werken met mensen houdt, een passie hebt voor duiken en een heel bijzonder leven wilt leiden, word dan PADI Instructor. Door duikles te geven krijg je de kans om je liefde voor de waterwereld te delen met anderen terwijl je datgene doet waar je zoveel plezier aan beleeft – in en bij het water, en onder water. PADI Open Water Scuba Instructors en PADI Assistant Instructors zijn de meest gevraagde duikprofessionals ter wereld omdat zij een opleidingsprogramma hebben afgerond dat wereldwijd de norm is voor de training van duikprofessionals.

Je behaalt het PADI Instructor-brevet door toewijding en hard werken, maar de beloning is een baan waarbij je ongelooflijk mooie onderwateravonturen met anderen kunt delen – je zet hun leven, in positieve zin, op zijn kop en verrijkt die van jou zelf.

Je leert hoe je de lessen moet organiseren en de lesstof over moet brengen, hoe je vaardighedentraining moet verzorgen en buitenwaterduiken moet leiden. Je wordt beter in het spreken in het openbaar en je demonstratie van de duikvaardigheden is perfect, terwijl je gelijktijdig de veiligheid van de cursisten bewaakt.

Daarnaast moet je een Emergency First Response Instructor zijn maar dit brevet mag je ook behalen tijdens je Assistent Instructeursopleiding.

De belangrijkste onderwerpen van deze opleiding zijn:

  • PADI-richtlijnen en -procedures voor cursussen waar je bevoegd voor bent en waarbij gedoken wordt
  • Leren lesgeven en het PADI-systeem
  • Risicomanagement en duikveiligheid
  • De duikindustrie (The Business of Diving) en jouw rol als instructeur
  • Het vermarkten van duiken en verkooptechnieken

 

IE – instructeursexamen

Het instructeursexamen, oftewel Instructor Examination (IE), is een tweedaags beoordelingsprogramma waarbij de instructeurs kandidaat wordt beoordeeld op zijn didactische kwaliteiten, kennis van de duiktheorie, niveau van vaardigheden, kennis en begrip van het PADI-systeem, en professionaliteit in houding en gedrag. PADI-instructeursexamens zijn gestandaardiseerd en worden gegeven door speciaal hiervoor opgeleide PADI Instructor-examinatoren. De organisatie van de locatie van het IE, de toetsomgeving en de examens zijn erop gericht om het IE zelf zo objectief mogelijk te laten plaatsvinden om de kunde van een kandidaat te toetsen. Alleen zij die voldoen aan de IE-uitvoeringsvereisten behalen het felbegeerde PADI Instructor-brevet. Voor deelname aan het IE zijn kosten aan PADI verschuldigd.

Schrijf je direct in!

Wil jij graag de duikopleiding Padi Instructeursopleiding (IDC) volgen? Schrijf je dan direct in!

Voorvereisten:

Divemaster brevet,
18 jaar of ouder,
Medische keuring niet ouder dan 1 jaar,
100 gelogde duiken,
geldige EFR niet ouder dan 2 jaar.

Gezondheid: voordat je mee het water in kan moet je een medische verklaring invullen.

Inbegrepen:

Flesvullingen.

Niet inbegrepen

Les materiaal,
Brevet aanvraag &
Examen kosten voor PADI

Prijs €999,-

Exclusief boekenpakket PADI Start-Up Pack – EFRI

Brevetteringskosten 2019 €128,40.
Deze betaal je direct aan PADI.

Schrijf je nu in.

Padi Assistent instructeur Groningen

Neem contact op!

Voor meer informatie neem gerust contact met ons op via 050-8513083 Of klik op de knop en stel je vraag op de contactpagina hieronder

Aanmelden

Schrijf je nu in!

Offerte aanvragen

Reviews

Wat andere van Karibu Divers vinden

Maxime de Vries

Vorige week mijn brevet gehaald. Erg tevreden over deze duikschool. In de toekomst ga ik hier zeker mijn vervolgcursussen doen.

Ze hebben kennis van zaken. Ook de instructeurs zijn geduldig en leggen alles erg goed uit. Een echte aanrader!!!!

Jaap Keizer

Super goede duikschool! Goeie uitrusting, zeer bekwame instructeurs & een hele gezellige sfeer. Iedereen doet zijn uiterste best om de cursisten te helpen en om er een leuke ervaring van te maken.

Vervolgcursussen zal ik zeker weer bij deze duikschool volgen.

Bianca Andrea Nijland

Vandaag ons brevet Open Water gehaald met behulp van instructrice Kim! Ze gaf echt geweldig les: duidelijke uitleg/communicatie, ontspannen houding, respect voor ons leertempo én enthousiast en professioneel over duiken! Go for it!